Welpen (7-12 jaar)

De welpen spelen in het junglethema, gebaseerd op het verhaal van Jungleboek. Samen met Mowgli en Shanti beleven ze allerlei avonturen in de jungle. De avonturen zijn beschreven in een aantal leuke verhalen, te vinden in het boek Jungle-avonturen van Shanti & Mowgli. Welpen spelen bijvoorbeeld spannende bosspelletjes, oefenen met koken en doen creatieve programma’s. Ook gaan de welpen één keer per jaar op kamp, waar ze uitdagende spellen doen en veel leren.

Bij ons zijn de Welpen bekend als de Nomuka Kring, dit is een groep voor ent­hou­si­aste en stoere jon­gens en mei­den. Wij leren ze samenwerken, grenzen verleggen, diverse technieken en nog veel meer. Als je lid wordt, krijg je van ons een insigneboekje. Hierin kan je zien wat je nog allemaal moet doen en kunnen om een vaardigheidsinsigne te verdienen. Natu­urlijk doen we ook een hoop leuke spel­let­jes en maak je veel nieuwe vrien­den met de andere Welpen.

Als het je leuk lijkt om bij ons een kijkje te nemen ben je altijd welkom om 2x vrijblijvend een opkomst mee te maken. Zorg in ieder geval voor stevige schoenen. Laarzen zijn meestal niet geschikt, behalve bij intensieve regen. Onze reguliere Welpenopkomsten worden op zaterdagochtend gehouden van 10:00-12:00 uur in ons eigen onderkomen.

De leiding

De leiding bij de Welpen bestaat uit 4 enthousiaste en ervaren scouts.

Janneke

Janneke is Akela bij de Welpen en is als wijze wolf de waakzame aanvoerder van de wolven!

Keano

Keano is Jacala bij de Welpen en is de geheimzinnige krokodil.die in de Waingoenga-rivier leeft!

Wilco

Wilco is Chil bij de Welpen en is als wouw (roofvogel) de boodschapper van de jungle.

Dennis

Dennis is Baghera bij de Welpen en is de inktzwarte panter die geweldig kan sluipen!