Scoutfit

De Scoutfit laat zien dat je bij Scouting hoort. De kleur geeft aan bij welke speltak je zit en neemt de ongelijkheid tussen de leden onderling weg. Zo ziet iedereen er hetzelfde uit en is er geen verschil.

Bij iedere activiteit, zoals de wekelijkse opkomst, het kamp en jaarlijkse groepsactiviteiten doe je als lid van Scouting je Scoutfit aan. Als je nog niet bent geïnstalleerd, mag je alleen de Scoutfit en das dragen, zonder tekens. Als je geïnstalleerd bent, mag je je complete Scoutfit dragen.

Alle onderdelen van de Scoutfit zijn verkrijgbaar bij de Scoutshop via www.scoutshop.nl. Het bestellen van producten kan bij onze eigen Scoutshop. Vraag het na bij de leiding van je speltak.

Je hebt al een paar keer meegedraaid met de groep en besluit lid te worden van de groep. Na een aantal weken plezier te hebben gemaakt en al veel leuke activiteiten te hebben gedaan, is het tijd dat je echt wordt verbonden aan de groep. Scouting kent de traditie een nieuw lid van een speltak te installeren. Het installeren vindt 1x in het voorjaar en 1 x in het najaar plaats en is niet alleen voor de nieuwe leden van de groep maar ook voor nieuwe leden van een speltak. Je wordt dus geïnstalleerd als je bent ‘overgevlogen’ naar een oudere speltak en als je voor het eerst bij Scouting bent.

De Welpen dragen een groene Scoutfit, met als speltakteken een afbeelding van Mowgli en Shanti, de twee kinderen uit het Jungleboek. De Scouts dragen een beige Scoutfit, met als speltakteken een afbeelding van een avontuurlijke Scout. Om de Scoutfit compleet te maken, dragen alle leden bij ons de bekenden rode groepsdas met gele bies. Achterop de groepsdas zit onze groepsbadge. De Scoutfit, groepsdas en badges kun je rechtstreeks bij ons aanschaffen. Soms hebben we tweedehands Scoutfits op voorraad, ook op marktplaats zijn vaak Scoutfits te vinden.