Onze groep

In Julianadorp is er al anno 1980 een Scoutinggroep.

Als kleine groep zijn wij sterk in onderlinge samenwerking en goede begeleiding van de jeugdleden. De leiding en begeleiding is elke week druk bezig met het voorbereiden van programma’s, onderhouden van het gebouw en terrein en het organiseren van activiteiten en evenementen. Door onze gunstige ligging midden in de natuur, kunnen wij de buitenactiviteiten dicht bij huis houden.

De organisatie

De Scouting Abel Tasman Groep heeft als doelstelling het bieden van een plezierige beleving van de vrije tijd aan jongens en meisjes waardoor een bijdrage wordt geleverd aan de vorming van de persoonlijkheid.

Deze doelstelling wordt in de praktijk vertaald naar plezier, uitdaging en structuur. Daarnaast maakt Scouting jongeren maatschappelijk actief en leren kinderen bij Scouting wat respect, zelfstandigheid en samenwerken betekent.

Binnen Scouting
Abel Tasman

De Scoutinggroep is opgebouwd uit verschillende leeftijdsgroepen, ook wel speltakken genoemd. Zo kent de groep Welpen en Scouts. Iedere speltak kent een leidingteam waarvan een persoon teamleider en aanspreekpunt is.

Scouting Abel Tasman
Besturen

De leiding van iedere speltak is zelf verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken en de organisatie van activiteiten. Alle leiding vormt samen met enkele ouders de groepsraad die wordt geleid door een groepsbestuur. Het groepsbestuur bestaat uit verschillende vrijwilligers en draagt (samen met de groepsraad) zorg voor de zaken die specifiek betrekking hebben op het draaien van de speltakken en de organisatie van de grotere (gezamenlijke) activiteiten.

Scouting Abel Tasman
Beheerstichting

Daarnaast heeft de groep een beheerstichting. Het bestuur van deze stichting draagt zorg voor het financiële beleid binnen de vereniging. Naast de financiële kant houdt het stichtingsbestuur zich bezig met het beheer van de accommodatie en de materialen.