Bevers (4-7 jaar)

Onze jongste leden spelen in het dorpje Hotsjitonia

Wie zijn de Bevers?

De bevers spelen in het thema van het dorp Hotsjietonia. Het spelen in een thema prikkelt de fantasie, waardoor kinderen zich ontwikkelen. De themaverhalen bij de bevers zijn realistisch, zodat ze gemakkelijk gekoppeld kunnen worden aan de gebeurtenissen die in de groep plaatsvinden. De verhalen zijn niet alleen maar positief, er wordt ook ingespeeld op goed en kwaad en op emoties. Daarbij hebben de verhalen een duidelijk begin en einde.

€ 10,- contributie per maand
1,5 uur per week
Opgericht op 12-02-2011
Rode Scoutfit

Wat doen wij?

De Tasmaanse Beverkolonie is een groep voor ent­hou­si­aste en stoere jon­gens en mei­den van 4,5 tot 7 jaar. Wij leren de kinderen samenwerken, grenzen verleggen, knopen, en nog veel meer. Als je lid wordt kan je allerlei leuke Beverbadges halen. Natu­urlijk doen we ook een hoop leuke spel­let­jes en maak je veel nieuwe vrien­den met de andere Bevers.

De bevers spelen in het thema van het dorp Hotsjietonia en gebruiken hierbij hun fantasie. Dit draagt bij aan de ontwikkeling van de kinderen. In het dorp Hotsjietonia wonen allerlei verschillende mensen, waaronder Stuiter. Stuiter is een bever die dezelfde groei en ontwikkeling doormaakt als de bevers in een groep. Stuiter is een androgyn figuur, zodat zowel jongens als meiden zich met Stuiter kunnen identificeren.

In het dorp Hotsjietonia maken de bevers allerlei avonturen mee en leren ze van alles en nog wat. Ze knutselen en zingen met Keet en Fleur Kleur, ze leren dingen over de natuur bij Bas Bos en Rebbel, ze horen over andere landen bij Sterre en Steven Stroom, komen tot rust bij Noa en gaan koken met Rozemarijn. Ook met Professor Plof en Stanley Stekker is er altijd wat te beleven. De verschillende activiteitengebieden (verzamelingen van activiteiten die qua onderwerp bij elkaar horen) zorgen ervoor dat er veel variatie in het programma zit en kinderen elke week iets anders doen. De vaardigheden die kinderen bij de Bevers opdoen, worden uitgebouwd bij de Welpen zodat kinderen zich continu blijven ontwikkelen.

Kom een keertje kijken

Als het je leuk lijkt om bij ons een kijkje te nemen ben je altijd welkom om eens een opkomst mee te maken.

Bij de Bevers heb je een ste­vige spijker­broek aan, ste­vige schoe­nen die tegen een stootje kun­nen en natu­urlijk de rode Scoutfit met onze eigen groeps­das. Bij het inschrijfpakket krijg je onder andere de bestellijst voor deze en andere belangrijke dingen. Het bestellen kan gewoon bij ons.

Tot snel!
Groetjes van de Beverleiding