Nomuka Kring

Onze Welpen zijn lid van de Nomuka Kring. Het welpenthema is gebaseerd op het “Jun­gle­book” van de Britse schri­jver Rud­yard Kipling. Zo hebben de lei­ders van de horde alle­maal een naam van een dier uit de ver­halen uit het Jun­gle­book, zoals Akela (de lei­der van de wol­ven), Chil (de wouw, dat is een soort vogel) en Rikki Tikki Tavi (een stokstaartje).

De Nomuka Kring is een groep voor ent­hou­si­aste en stoere jon­gens en mei­den van 7 tot 11 jaar. Wij leren de kinderen samenwerken, grenzen verleggen, knopen, route technieken en nog veel meer. Als je lid wordt, krijg je van ons een insigneboekje. Hierin kan je zien wat je nog allemaal moet doen en kunnen om een vaardigheidsinsigne te verdienen. Natu­urlijk doen we ook een hoop leuke spel­let­jes en maak je veel nieuwe vrien­den met de andere welpen.

We gaan natuurlijk ook op kamp. Het kan zijn dat we gewoon bij ons eigen gebouw blijven, maar een andere locatie is ook goed mogelijk. Onze Welpen zijn al in Purmerend, Haarlem, Alkmaar en zelfs Leeuwarden geweest.

Met de Natuurwerkdag gaan we altijd in de natuur bij ons in de buurt aan het werk zodat de natuur daar mooi open bli­jft. Dat is wel hard werken maar natu­urlijk ook erg stoer, met een grote zaag je eigen boom kun­nen vellen. Het hout ver­w­erken we ter plekke in takken­rillen waar weer dieren in kun­nen leven en nestelen.

Als het je leuk lijkt om bij ons een kijkje te nemen ben je altijd welkom om eens een opkomst mee te maken.

Bij de welpen heb je een ste­vige spijker­broek aan, ste­vige schoe­nen die tegen een stootje kun­nen en natu­urlijk de groene Scoutfit met onze eigen groeps­das. Bij het inschrijfpakket krijg je onder andere de bestellijst voor deze en andere belangrijke dingen. Het bestellen kan gewoon bij ons.

Tot snel!
Groetjes van de Welpenleiding

Informatie

De Nomuka Kring is opgericht op 5 december 1980. De opkomst wordt gedraaid op zaterdagochtend van 10:00 tot 12:00 uur in onze eigen locatie “Scoutinggebouw De Fluit”. De contributie is € 10,- per maand. De Scoutfit die wij dragen is groen van kleur. Wij hebben op het moment 3 leid(st)ers.

Akela: Janneke
Chil: Gerben