Welpen (7-11 jaar)

Deze stoere jongens en meiden spelen in het Jungleboek

Wie zijn de Welpen?

De welpen spelen in het junglethema, gebaseerd op het verhaal van Jungleboek. Samen met Mowgli en Shanti beleven ze allerlei avonturen in de jungle. De avonturen zijn beschreven in een aantal leuke verhalen, te vinden in het boek Jungle-avonturen van Shanti & Mowgli. Welpen spelen bijvoorbeeld spannende bosspelletjes, oefenen met koken en doen creatieve programma’s. Ook gaan de welpen één keer per jaar op kamp, waar ze uitdagende spellen doen en veel leren.

€ 11,- contributie per maand
2 uur per week
Opgericht op 05-12-1980
Een groene Scoutfit

Wat doen wij?

De Nomuka Kring is een groep voor ent­hou­si­aste en stoere jon­gens en mei­den van 7 tot 11 jaar. Wij leren de kinderen samenwerken, grenzen verleggen, knopen, route technieken en nog veel meer. Als je lid wordt, krijg je van ons een insigneboekje. Hierin kan je zien wat je nog allemaal moet doen en kunnen om een vaardigheidsinsigne te verdienen. Natu­urlijk doen we ook een hoop leuke spel­let­jes en maak je veel nieuwe vrien­den met de andere welpen.

We gaan natuurlijk ook op kamp. Het kan zijn dat we gewoon bij ons eigen gebouw blijven, maar een andere locatie is ook goed mogelijk. Onze Welpen zijn al in Purmerend, Haarlem, Alkmaar en zelfs Leeuwarden geweest.

Met de Natuurwerkdag gaan we altijd in de natuur bij ons in de buurt aan het werk zodat de natuur daar mooi open bli­jft. Dat is wel hard werken maar natu­urlijk ook erg stoer, met een grote zaag je eigen boom kun­nen vellen. Het hout ver­w­erken we ter plekke in takken­rillen waar weer dieren in kun­nen leven en nestelen.

Kom een keertje kijken

Als het je leuk lijkt om bij ons een kijkje te nemen ben je altijd welkom om eens een opkomst mee te maken.

Bij de welpen heb je een ste­vige spijker­broek aan, ste­vige schoe­nen die tegen een stootje kun­nen en natu­urlijk de groene Scoutfit met onze eigen groeps­das. Bij het inschrijfpakket krijg je onder andere de bestellijst voor deze en andere belangrijke dingen. Het bestellen kan gewoon bij ons.

Tot snel!
Groetjes van de Welpenleiding