Informatie omtrent het coronavirus

Informatie

Op de website van Scouting Nederland staan de laatste en geüpdatete Q&A’s rondom covid-19. Klik hier voor de websitelink.

Hier vind je de antwoorden op de meest gestelde vragen over Scouting en het coronavirus. Onze voorzitter en secretaris worden persoonlijk geïnformeerd indien de overheid coronamaatregelen invoert die effect hebben op Scoutingactiviteiten. Gelijktijdig wordt de pagina van SN geüpdatet en wordt indien nodig het nieuws medegedeeld op social media om als officiële informatiebron te dienen. Scouting Nederland wil ouders, jeugdleden en betrokkenen vragen om de vrijwillige groepsbesturen en leiding de tijd en ruimte te geven om versoepelde maatregelen te verwerken binnen de eigen vereniging.

Gezondheidscheck RIVM

Wordt tenminste een vraag met ‘ja’ beantwoord? Dan kun je niet deelnemen aan de opkomst.

• Had je een of meerdere van deze klachten in de afgelopen 24 uur?
    • hoesten, verkoudheidsklachten, verhoging of koorts, benauwdheid, reuk- en/of smaakverlies
  • Heb je op dit moment een huisgenoot/gezinslid met milde klachten en koorts en/of benauwdheid?
  • Heb je het nieuwe coronavirus gehad en is dit de afgelopen 7 dagen vastgesteld (met een test)?
  • Ben je in quarantaine omdat je:
    • een huisgenoot/gezinslid of nauw contact bent van iemand bij wie het coronavirus is vastgesteld?
    • bent (terug)gekomen uit een COVID-19- risicogebied (‘oranje land’)?
    • bent gewaarschuwd door de Coronamelder-app?

Factsheet en je aanmelden

Factsheet Scouting Nederland