Informatie omtrent het coronavirus

Informatie

In de meest recentelijke persconferentie zijn een aantal versoepelingen van kracht gegaan. In de recente groepsraad vergadering met alle leiding en bestuur van de vereniging zijn deze versoepelingen meegenomen en tevens de besluiten vanuit de overheid en Scouting Nederland. Hieruit is gebleken dat we wat meer vrijheid hebben gekregen en dat we wat vrijer zijn in onze opkomsten. Deze versoepelingen zien er erg mooi en rooskleurig uit, maar gezien de totale corona periode is het belangrijk dat we de grenzen niet moeten opzoeken en dat we ons aan de regels en afspraken houden. Daarnaast is het altijd verstandig om de gezondheidscheck van de RIVM te doen voordat je naar Scouting komt.

Gezondheidscheck RIVM

Wordt tenminste een vraag met ‘ja’ beantwoord? Dan kun je niet deelnemen aan de opkomst.

• Had je een of meerdere van deze klachten in de afgelopen 24 uur?
    • hoesten, verkoudheidsklachten, verhoging of koorts, benauwdheid, reuk- en/of smaakverlies
  • Heb je op dit moment een huisgenoot/gezinslid met milde klachten en koorts en/of benauwdheid?
  • Heb je het nieuwe coronavirus gehad en is dit de afgelopen 7 dagen vastgesteld (met een test)?
  • Ben je in quarantaine omdat je:
    • een huisgenoot/gezinslid of nauw contact bent van iemand bij wie het coronavirus is vastgesteld?
    • bent (terug)gekomen uit een COVID-19- risicogebied (‘oranje land’)?
    • bent gewaarschuwd door de Coronamelder-app?

Factsheet en je aanmelden

Factsheet Scouting Nederland