Beste bezoeker,

Afgelopen donderdag hebben we een groepsraad gehad met alle leiding en bestuur van de vereniging. Hierin zijn een aantal belangrijke punten besproken, waaronder de recentelijke corona factsheet. Naast deze factsheet zijn er ook besluiten geweest vanuit de overheid en Scouting Nederland en daaruit is gebleken dat we wat meer vrijheid hebben gekregen. De belangrijke en relevante punten zullen we hier nog even met u delen.

CORONANIEUWS

LEEFREGELS EN AFSPRAKEN VOOR ONZE LEDEN

• Ons Scoutinggebouw is geen publieke ruimte, dus een mondkapje hoeft niet gedragen te worden.
  • Opkomsten en activiteiten t/m 17 jaar gaan bij goed weer gewoon door en vinden zoveel mogelijk buiten plaats, hier is de kans op verspreiding van het virus het kleinst. Wanneer we dus niet naar binnen hoeven, blijven we gewoon buiten.
  • Ondanks dat jeugdleden tot en met 17 jaar geen afstand hoeven te houden tot elkaar en dat leidinggevende geen afstand hoeven te houden tot de Bevers en de Welpen, blijven alle speltakken in hun eigen bubbel en behouden we alsnog afstand met elkaar als we niet bezig zijn met een spel of activiteit. De leiding onderling houdt overigens wel afstand van 1,5 meter tot elkaar.
  • Het jeugdlid komt niet eerder naar Scouting dan noodzakelijk is (niet eerder dan 5 minuten voor de opkomst aanwezig) en zal ook na de opkomst gelijk weer huiswaarts gaan. Blijf niet hangen op of rondom het terrein.
  • Helaas kunt u als ouder het terrein nog niet betreden voor het brengen en halen van uw zoon/dochter. U dient buiten het hek te blijven wachten!
  • Was vaak de handen en nies in de elle boog, geef elkaar ook geen hand.
  • Heb je klachten? Blijf dan, ongeacht leeftijd, altijd thuis en ziek uit.
  • Vooralsnog zal er voor de leden vanaf 18 jaar geen fysieke opkomst mogelijk zijn.

Deze versoepelingen zien er erg mooi en rooskleurig uit, maar gezien de totale corona periode is het belangrijk dat we de grenzen niet moeten opzoeken en dat we ons aan de regels en afspraken houden.

GEZONDHEIDSCHECK RIVM

Wordt tenminste een vraag met ‘ja’ beantwoord? Dan kun je niet deelnemen aan de opkomst.

• Had je een of meerdere van deze klachten in de afgelopen 24 uur?
    • hoesten, verkoudheidsklachten, verhoging of koorts, benauwdheid, reuk- en/of smaakverlies
  • Heb je op dit moment een huisgenoot/gezinslid met milde klachten en koorts en/of benauwdheid?
  • Heb je het nieuwe coronavirus gehad en is dit de afgelopen 7 dagen vastgesteld (met een test)?
  • Ben je in quarantaine omdat je:
    • een huisgenoot/gezinslid of nauw contact bent van iemand bij wie het coronavirus is vastgesteld?
    • bent (terug)gekomen uit een COVID-19- risicogebied (‘oranje land’)?
    • bent gewaarschuwd door de Coronamelder-app?

UPDATE OVER DE OPKOMSTEN

Door de versoepelingen en het beter wordende weer, zullen we meer constant gaan draaien. Omdat we dus het gebouw weer mogen betreden, zullen wij als speltak geen WhatsApp bericht meer versturen elke donderdag met een update over de komende opkomst. Mocht de opkomst met wat voor reden dan wel komen te vervallen, dan zullen we u hier uiteraard van op de hoogte brengen.

OPKOMST EN VAKANTIE

Omdat er door corona veel opkomsten zijn weggevallen, zullen we op 1 mei wel gewoon onze opkomsten draaien. De opkomsten van 8 mei komen in verband met vakantie wel te vervallen.

WIJZIGINGEN IN DE OPKOMSTTIJDEN

• De Welpen hebben, mede door corona, tijdelijk andere opkomsttijden gekregen. We draaien een half uur korter (10:30-12:00 uur), maar dit zal op den duur uiteraard weer terug gaan naar de officiële tijden (10:00-12:00 uur). De ouders van de Welpen krijgen nog een update wanneer de tijden weer normaal zijn.
  • De Scouts hebben, mede door corona, nieuwe tijden gekregen. Sinds heden draaien de Scouts niet meer van 14:00-16:00 uur, maar van 12:30-14:30 uur en in de zomer met uitloop tot 15:00 uur.
  • De Bevers zijn, mede door corona, ook anders gaan draaien. Sinds heden draaien de Bevers niet meer van 14:00-15:30 uur, maar van 13:30-15:00 uur.

SCOUTFIT EN HERKENBAARHEID

Wat we de laatste tijd merken met het koudere weer, is dat jeugdleden nog wel eens een jas aan hebben. Zeker bij het open en sluiten is het wel van belang dat de Scoutfit zichtbaar gedragen wordt. Ons advies hierin is dan ook om bijvoorbeeld een trui onder de Scoutfit te dragen, zodat een jas niet nodig is. Hierbij het verzoek om dit met uw zoon/dochter te bespreken.

Mocht u naar aanleiding van deze mail nog vragen of opmerkingen hebben, stel ze gerust!

Met vriendelijke groet,