Beste bezoeker,

De maatregelen in Nederland zijn aangescherpt. Voor onze Scoutingvereniging ligt de focus op het continueren van de reguliere opkomsten voor Bevers, Welpen en Scouts. Deze brief geeft aan hoe wij dit (kunnen) doen. Wij proberen onze opkomsten en activiteiten aan te passen op de aangegeven maatregelen. Voor de veiligheid van de jeugdleden en de leidinggevende, zoeken we de grenzen van de regels niet op. We nemen onze verantwoordelijkheid en voorkomen verdere maatregelen die Scouting en de maatschappij raken.

Bespreek onderstaande zaken met uw zoon/dochter!

In grote lijnen houden we ons aan de volgende regels!

• Opkomsten t/m 17 jaar gaan door. De opkomsten zijn zoveel mogelijk buiten, tenzij echt niet anders kan. In het geval we binnen draaien, dan zorgen we voor voldoende ventilatie door ramen en deuren open te zetten.
  • Leidinggevende houden 1,5 meter afstand tot elkaar.
  • Leiding hoeft geen afstand te houden tot Bevers en Welpen, maar houdt bij Scouts wel 1,5 meter tot de jeugdleden en elkaar, óók bij sport, spel en bewegen.
  • Was vaak je handen, nies in je elleboog en geef geen handen.
  • Opkomsten, activiteiten en bijeenkomsten voor 18+ zijn niet toegestaan. De stam zal voorlopig dus niet draaien.
  • Zowel in de omgeving als bij de eigen groep moet drukte vermeden worden.

Algemeen

• Wij respecteer dat niet iedereen kan of wil meedoen, bij afwezigheid horen wij dit wel graag! Het komt nog wel eens voor dat er niet afgemeld wordt!
  • Scouting is geen openbare gelegenheid, daarom is het dragen van een mondkapje niet verplicht.

Opkomsten

• Jeugdleden komen niet eerder dan 5 minuten voordat de opkomst begint aan bij Scouting! Dit is ook voor de (hulp)gidsen en (assistent)patrouilleleiders!
  • Wij kunnen helaas geen aankomst en vertrek organiseren bij de entree. Graag willen we u vragen dit zelf bekijken en afstand tot elkaar bewaren.
  • Leden komen zoveel mogelijk zelf naar de groep. Ouders blijven bij hun fiets of in de auto en komen niet op het terrein!
  • Ouders blijven niet kijken en nemen niet deel aan activiteiten.
  • De Bevers en Scouts draaien beide in een apart lokaal, zodat iedere speltak gescheiden kan draaien.
  • Wij houden bij welke kinderen / vrijwilligers aanwezig zijn.
  • Zingen is niet toegestaan vanaf 13 jaar. Leiding bij Bevers en Welpen zingt niet mee.
  • Sanitair wordt voor en na de opkomst schoongemaakt.
  • Ook niet-leden krijgen de kans mee te doen met een opkomst, mits deze van te voren zijn aangemeld!
  • Na een opkomst gaan de jeugdleden direct naar huis. Blijf niet hangen op of rondom het terrein.

Klachten en besmettingen

• In afwachting van een coronatest blijf je thuis.
  • Is een huisgenoot in afwachting van een test? Dan blijf je thuis als de huisgenoot koorts en/of benauwdheidsklachten heeft.
  • Negatief getest? Pas als je geen klachten meer hebt kun je weer naar Scouting.
  • Positief getest? Kom niet naar Scouting en volg de aanwijzingen van de GGD. Pas als je geen klachten meer hebt kun je weer naar Scouting.
  • In een land geweest met een negatief reisadvies? Kom niet naar Scouting en ga in quarantaine.
  • Heb je klachten? Laat uw zoon/dochter, ongeacht leeftijd, altijd thuis en ziek uit. De leiding wil graag van de afwezigheid op de hoogte gesteld worden!!!

Heeft u vragen of opmerkingen, dan horen we deze graag van u!

Met vriendelijke groet,