Beste bezoeker,

Graag wil ik u informeren over diverse veranderingen rondom de maatregelen.

• Er is een akkoord om binnen opkomsten te houden, echter blijven wij onze opkomsten gewoon buiten uitvoeren. Zo moet er bijvoorbeeld een checkgesprek (‘zijn er klachten?’) plaatsvinden met de deelnemer of zijn/haar ouder voordat het jeugdlid naar binnen mag, dit zorgt voor veel extra werk en tijd. Als het slecht weer is, dan zal er dus ook geen opkomst zijn!
  • We hebben akkoord ontvangen om het terrein te verlaten, hierdoor kunnen we ook het terrein af als we dit willen om activiteiten uit te voeren.
  • Er hoeft geen eten en drinken meer meegenomen te worden van huis. Natuurlijk moet iedereen daarbij wel alle hygiënemaatregelen in acht nemen. Uiteraard staat het u vrij om uw zoon/dochter zelf nog wat mee te geven als u dit liever wilt.

Complete Scoutfit
Daarnaast wil ik u mededelen dat we helaas nog steeds merken dat niet iedereen in complete Scoutfit verschijnt, dit is natuurlijk wel de bedoeling. Het openen en sluiten doen we namelijk wel altijd compleet, maar tijdens de activiteiten maken we eventueel een uitzondering. Het is dan altijd de (team)leiding dit aangeeft of dit mag of niet. Verlaten we het terrein, ook dan in complete Scoutfit.

Texel2020
De organisatie heeft een nieuwe datum geprikt voor Texel2020. Helaas zal dit niet meer in 2020 plaats gaan vinden, maar in het weekend van 16-17-18 april 2021. Het programma en tarieven zijn mogelijk anders dan het origineel. Zodra er meer bekend is, zullen we dit aan u mededelen.

Donatie
U heeft het wellicht in de kranten voorbij zien komen, ook wij zijn voorzien van een anonieme donatie á €300,-.

—————————–
Aan alle (mij bekende) scoutiinggroepen
in de Kop van Noord Holland.

Beste scouts,

Regelmatig lees ik in de krant over verenigingen/stichtingen en buurthuizen welke financiële problemen hebben door de Coronacrisis.
Nooit zag ik iets voer scoutinggroepen. Maar ik veronderstel dat het bij jullie ook niet zo makkelijk zal gaan.
Ik heb nog wat spaargeld waarvan ik ook niet precies weet wat ik ermee zal doen. Daarom dacht ik, ik geef de scoutinggroepen maar iets.
Een extraatje als jullie toch nog op zomerkamp kunnen gaan of voor het onderhoud van het groepshuis. Zie zelf maar.
Ik wens jullie heel veel sterkte in deze moeilijke tijd.
Hartelijke scoutinggroeten van iemand die jaren geleden veel plezier heeft gehad bij, wat toen nog padvinders heette.

Toen zouden we zeggen “goed pad”
—————————–