Vrijwilligers vacature Scouting Abel Tasman

Scouting Nederland is de grootste jeugd- en jongerenorganisatie van Nederland. Scouting zorgt voor een leuke en spannende vrijetijdsbesteding. De vereniging biedt ieder kind een veilige en leerzame speelomgeving en biedt uitdagende activiteiten voor jongeren aan de hand van 8 activiteitengebieden.

Het Welpenteam geeft leiding aan een groep jongens en meiden van 4 t/m 7 jaar. Iedere zaterdagmiddag komen de Bevers bij elkaar voor activiteiten die uiteenlopen van knutselen tot een leerzaam thema. Het programma wordt door de leiding bedacht en voorbereid. Samenwerken, leren en plezier maken staat centraal binnen de opkomsten waarbij er weinig tot geen onderlinge competitie is.

Voor ons Beverleidingteam zoeken we versterking. Een van de uitgangspunten bij onze groep is de onderlinge teamgeest en het gevoel “je staat er nooit alleen voor”. Je zult als vrijwilliger bij onze groep zeker vele nieuwe vrienden maken.

Functieprofiel

Je bent leidinggevende van een groep in de leeftijd van 4-7 jaar. Je organiseert hiervoor wekelijks Scoutingactiviteiten.

Wat verwachten we van jou als beverleiding?

• Je bent 16+
  • Je bent enthousiast en gezellig
  • Je werkt graag met kinderen in deze leeftijd, of wilt daar juist ervaring mee opdoen
  • Je bent liefst iedere zaterdag beschikbaar van 13.30u tot 16.00u.
  • Je vindt het een uitdaging om leuke, leerzame en stoere programma’s voor de Bevers te bedenken en uit te werken
  • Ervaring met Scouting is geen vereiste
  • Je kunt een VOG* overleggen

Inschatting tijdsbelasting!

• Circa 3 à 4 uur per week (inclusief de overleggen en voorbereidingen)
  • 1 à 2 weekendkampen en het jaarlijkse zomerkamp

Wat krijg je ervoor terug?

Een leuke, gezellige en uitdagende functie als leidinggevende binnen onze vereniging. Onze groep telt ruim 20 jeugdleden en 8 kaderleden. Je maakt dus onderdeel uit van een leuk en hecht team. Als buitenstaanders wordt je snel opgenomen binnen ons team.

• Samenwerken in een gezellig, leuk en enthousiast leidingteam
  • Opdoen van nieuwe contacten, zowel binnen het eigen speltak als in de gehele groep
  • Je kunt heel veel leren over omgaan met jongeren, werken in een team, spreken voor een groep, gestructureerd werken etc.
  • Je leert improviseren en inspelen op onverwachte situaties
  • Leuke invulling van je vrije tijd

Meer info? Solliciteren?

• Neem contact op middels het contactformulier op de website of bel met Dennis op 06-12900136

*VOG: verklaring omtrent gedrag, wordt door de gemeente verstrekt als je geen strafbare feiten hebt gepleegd die een bezwaar kunnen zijn voor je functioneren als welpenleid(st)er. De aanvraag wordt door ons vergoed.